BABY CRAFT STUDIO – CĂRȚILE PRIN CARE COPIII DESCOPERĂ O LUME MAI FRUMOASĂ

BABY CRAFT STUDIO – CĂRȚILE PRIN CARE COPIII DESCOPERĂ O LUME MAI FRUMOASĂ

Atunci când într-o familie apare un copilaș, cel mai important lucru este ca odorașul să crească sănătos și să se dezvolte într-un mediu armonios. Un rol primordial, în dezvoltarea simțurilor copiilor, îl au jucăriile. Anume prin joacă micuții descoperă lumea care îi înconjoară și tot prin joacă se dezvoltă. De aceea, cele mai recomandate jucării sunt cele interactiv-educative, care contribuie la stimularea imaginației, dezvoltă abilitățile motorice, simțurile tactile și antrenează atenția.

De aceea, am considerat important să Vă prezentăm un brand nou de pe piața locală - “Beby Craft Studio”, care-și dorește ca lumea copiilor să fie o poveste frumoasă, interesantă în care toți sunt fericiți.

Pașii care au dus spre deschiderea unei afaceri frumoase

La “Baby Craft Studio” se confecționează cărți interactiv-educative, iar de ceva timp au lansat și covorașe colorate pentru micuți, dar și jucării babygym, care dezvoltă abilitățile de coordonare și mișcare a micuților.
Ideea de a deschide acestă afacere frumoasă îi aparține tinerei antreprenoare, Olga Saftiuc, din mun. Chișinău care de aproape 1 an își croiește propria afacere. Potențialul ei de antreprenoare l-a manifestat pentru prima dată, în copilărie pe care, în mare parte, a petrecut-o, în orfelinat. Olgăi îi plăcea foarte mult să creeze manual lucruri frumoase. Aceasta îți amintește cu emoții de perioda când la casa de copii veneau oaspeți de peste hotare. Se pregătea din timp și confecționa batiste pe care oaspeții străini le admirau și chiar le procurau, gesturi care îmi insuflau multă încredere.

“Întotdeauna am fost pasionată de lucrul manual, creativ, de care nu obosesc niciodată. Dorind să capăt o meserie și să câștig bani pentru a mă întreține, cu câțiva ani în urmă, alături de o prietenă, am încercat să deschidem un atelier de reparație a hainelor. Tot atunci am început să cos și hăinuțe de carnaval pentru copii și am înțeles că, în viitor, activitatea mea va fi dedicată copiilor. ”, ne-a povestit Olga.

“La un moment dat, creditul mi-a salvat afacerea”

Inițierea unei afaceri este greu de realizat fără mijoace financiare. Din fericire, Olga Saftiuc a avut banii necesari pentru a putea elabora primele comenzi, iar când a avut o problemă financiară, a reușit s-o rezolve cu ajutorul unui credit.
“Cred сă nu m-aș fi descurcat dacă nu ar fi împrumuturile pentru afaceri. La un moment dat, creditul mi-a salvat afacerea. Altfel riscam să stopăm activitatea. De aceea consider că atunci când ai nevoie să acționezi pentru ca afacerea să meargă înainte, trebuie s-o faci chiar dacă asta presupune să soliciți un credit”, ne-a povetit antreprenoarea.

Profesionalismul și munca în echipă construiesc o afacere de succes

Olga este o perfecționistă și întotdeauna pune accent pe calitate, iar când este vorba și de un produs destinat copiilor, trebuie să fii bine pregătit.

“Eram conștientă că îmi asum o responsabilitate mare prin crearea unor astfel de cărți pentru cei mici. De aceea, am frecventat on-line, cursuri profesionale de specialitate, care nu se găsesc la noi, dar sunt foarte utile. M-am informat despre importanța cărților interactive în dezvoltarea logică a copiilor, despre interesele copiilor și am studiat cât de important poate fi includerea anui element sau altul în carte", ne-a mărturisit proprietara afacerii.

Pentru a executa fiecare pagină atent și cu mare grijă, tânăra antreprenoare a creat o echipă din 5 persoane creative, care-și fac cu plăcere munca meticuloasă.

“În atelier suntem o familie, în care am creat o relație bazată pe respect și o bună comunicare. Avem totul bine pus la punct și fiecare-și îndeplinește cu responsabilitate sarcinile. Este foarte important ca lucrările noastre nu doar să fie interesante, colorate și utile, dar și ca acestea să fie trainice și sigure pentru copilași. Astfel, fiecare detaliu este forte bine gândit, fixat și înainte de a ajunge cărțulia în mâinile micuțului, testăm rezistența fiecărui detaliu.”, ne-a spus  cu mândrie Olga.

Planurile de viitor vor bucura și copii cu necesități speciale

Femeia de afaceri este mulțumită de realizările de până acum, fiind foarte motivată mesajele de mulțumire ale clienților. Aceast nu vrea să se oprească aici și își dorește cu ardoare ca afacerea pe care o crește să fie, îe viitor, mai mult decât un atelier de creație.

“Iubesc copii și-mi doresc să le colorez frumos copilăria. Printre primii clienți de-ai mei a fost și o profesoară care se ocupă cu copii mai speciali. Am realizat o comandă exclusivă pentru copii cu necesități special și m-am bucurat foarte mult când am auzit de la profesoara că datorită activităților cu cărțile noastre, copiii au rezultate foarte bune. În general, consider că, o deosebită atenție merită copii cu necesități speciale, fapt pentru care planific să creez un centru de activități creative, interactive, cu aplicarea metodei Montessori, care acționează pozitiv asupra psihologiei și a dezvoltării intelectuale a micuților", a mărturisit tânăra antreprenoare.

“Femeile întreprinzătoare trebuie să-și depășească frica și să încerce…”

Discutând cu Olga, din primele clipe șimți căldura și sensibilitatea pe care o transmite, iar experiența ei de viață, deloc ușoară, demonstrează și faptul că este o femeie puternică, plină de viață și foarte ambițioasă. Iar pentru femeile care planifică să-și transforme pasiunea într-o afacere, tânăra are câteva recomandări:

“Un sfat important pentru femei este să nu le fie frică să încerce, deaorece anume frica este cea mai mare barieră îm calea spre success. Din experiența proprie știu că lucrurile trebuie făcute la timpul potrivit așa că le recomand femeilor care-și dorecs să se lanseze în sfera de afaceri, să acționeze. Trebuie să-ți placă ceea ce faci pentru asta te ajută să treci mai ușor peste greutățile care apar și asta este inevitabil.

Sunt foarte conștientă de ceea ce mi-am asumat. Lucrez foarte mult și sunt convinsă că anume dragostea față de ceea ce fac îmi dă forță. Nu este ușor să construiești o afacere, dar reușești atunci când iubești ceea ce faci! Este important pentru mine să primesc recenzii pozitive de la clienți, să aud că am fost recomandată de cineva, să văd copiii fericiți, momente care-mi dau energie să merg înainte.”
, a conchis Olga.


 

111 Voturi

VOTARE FINISATA

 BABY CRAFT STUDIO – CĂRȚILE PRIN CARE COPIII DESCOPERĂ O LUME MAI FRUMOASĂ
 BABY CRAFT STUDIO – CĂRȚILE PRIN CARE COPIII DESCOPERĂ O LUME MAI FRUMOASĂ
 BABY CRAFT STUDIO – CĂRȚILE PRIN CARE COPIII DESCOPERĂ O LUME MAI FRUMOASĂ
 BABY CRAFT STUDIO – CĂRȚILE PRIN CARE COPIII DESCOPERĂ O LUME MAI FRUMOASĂ
 BABY CRAFT STUDIO – CĂRȚILE PRIN CARE COPIII DESCOPERĂ O LUME MAI FRUMOASĂ
 BABY CRAFT STUDIO – CĂRȚILE PRIN CARE COPIII DESCOPERĂ O LUME MAI FRUMOASĂ
 BABY CRAFT STUDIO – CĂRȚILE PRIN CARE COPIII DESCOPERĂ O LUME MAI FRUMOASĂ
 BABY CRAFT STUDIO – CĂRȚILE PRIN CARE COPIII DESCOPERĂ O LUME MAI FRUMOASĂ